Maloljetnik osumnjičen za pokušaj razbojništva i krađu

Temeljem naloga nadležnog državnog odvjetnika, osumnjičeni je doveden na Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja sutkinja istrage odredila istražni zatvor te je potom predan u varaždinski zatvor

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad starijim maloljetnikom utvrđeno je kao je počinio kaznena djela razbojništva u pokušaju i krađu.

Sumnja se kako je u nedjelju, 14. travnja ove godine nešto prije 14 sati na ulici u centru Čakovca, najprije zatražio („žicao“) novac od djeteta, a nakon kraće pratnje ulicama grada, uz prijetnju manjim nožem zatražio ga je da mu preda torbu na pregled. Pošto se oštećeni u tom trenutku rasplakalo, osumnjičeni je odustao od dovršenja kaznenog djela.

Ujedno, osumnjičeni maloljetnik u četvrtak 18. travnja ove godine u prijepodnevnim satima u Čakovcu, iz stalka za bicikle smještenog ispred supermarketa, smještenog u sklopu trgovačkog centra u Svetojelenskoj ulici, ukrao je nezaključani bicikl. Prema izjavi 19-godišnje vlasnice materijalna šteta procijenjena je na 500 eura. Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki detektivi pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasnici.

Prema maloljetnom osumnjičeniku zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva u pokušaju i krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Temeljem naloga nadležnog državnog odvjetnika, osumnjičeni je doveden na Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja sutkinja istrage odredila istražni zatvor te je potom predan u varaždinski zatvor.

 

(PU međimurska, foto: ilustracija)