MALOLJETNIK OSUMNJIČEN ZA KRAĐU MOBITELA, A MLADIĆI ZA RAČUNALNU PRIJEVARU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u utorak, 13. rujna ove godine u garderobi privatnog poduzeća u Čakovcu (Kalničkoj ulici), ukrao je mobitel vrijednosti oko 1.500 kuna, vlasništvo 42-godišnjakinje, a kojim se koristio njezin maloljetni sin. Mobitel je pronađen i vraćen vlasnici.

Prema maloljetnom osumnjičeniku nadležnom državnom odvjetnikuza mladež podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su mladići u dobi od 19 i 20 godina (obojica s područja općine Pribislavec) počinili kazneno djelo krađe i računalne prijevare.

Naime, u četvrtak, 8. kolovoza ove godine u popodnevnim satima u Palinovcu, u skladištu trgovine mješovitom robom iz torbice 47-godišnje zaposlenice ukrali su novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica. Nakon krađe osumnjičeni su na bankomatu uz pomoć bankovne kartice i pripadajućeg PIN-a, podigli nekoliko tisuća kuna.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

I ovaj slučaj svakako je dobar povod da ponovno upozorimo i savjetujemo sve građane da u svojim novčanicima ili torbicama, nikako ne drže zajedno bankovne kartice i PIN-ove, kako bi izbjegli ovakvu situaciju, odnosno omogućili kradljivcima da relativno jednostavno podignu novac s njihovih računa, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)