Maloljetnik osumnjičen i uhićen za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari

Osumnjičeni je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,87 g/kg te bez položenog vozačkog ispita

Jučer, 8. lipnja u večernjim satima u Domašincu, na travnatoj površini u Ulici Augusta Cesarca, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključani Renault Clio, čakovečkih registarskih oznaka te ga uz pomoć ključeva koje je pronašao u vozilu, stavio u pogon te se odvezao s mjesta događaja. Materijalna štetu 59-godišnji vlasnik procijenio je na više stotina eura.

Samo nekih sat vremena kasnije, točnije u 21:18 sati na prometnici između Držimurca i Piškorovca, preloški policajci zaustavili su maloljetnika koji je upravljao Cliom.

Alkotestiranjem maloljetnog vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem u koncentraciji od 0,87 g/kg. Ujedno, provjerama putem evidencije vozača i vozačkih utvrđeno je da nema položeni vozački ispit.

Maloljetni vozač je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari te priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Prelog. Nakon provedenog očevida automobil je vraćen vlasniku.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema maloljetnom vozaču podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel). Ujedno, zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, prema maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
(PU međimurska, foto: ilustracija)