Maloljetnik nezakonito posjedovao pušku M 48

Policijski službenici Policijske postaje Prelog od maloljetnika oduzeli su pušku i streljivo te duhan bez markica Ministarstva financija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je maloljetnik počinio prekršaj neovlaštenog posjedovanja oružja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Naime, okrivljeni maloljetnik je neovlašteno posjedovao pušku marke “Crvena Zastava” (M 48), kalibra 7,9 mm i 30 komada pripadajućeg streljiva, kalibra 7,9 mm. Pušku i streljivo protuzakonito je držao u prostorijama obiteljske kuće na adresi svog prebivališta u Piškorovcu.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog u petak, 5. veljače 2021. godine u poslijepodnevnim satima oduzeli su pušku i streljivo.

Prema maloljetnom okrivljeniku zbog neovlaštenog posjedovanja oružja i streljiva podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. Ujedno, od maloljetnika je oduzeto 405 grama duhana bez trošarinskih markica Ministarstva financija o čemu će se obavijestiti nadležni Carinski ured.

(tekst i foto: PU međimurska)