Maloljetnik koji je neovlašteno oduzeo kombi te tijekom bijega prouzrokovao dvije nesreće, priveden u PP Mursko Središće

Prema osumnjičenim starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Noćas, 11. srpnja u 2 sata i 30  minuta policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće zaprimili su dojavu 63-godišnjaka iz koje proizlazi kako mu je prije nekoliko minuta ukraden kombi s kojim se počinitelj odvezao prema Pribislavcu.

Odmah nakon zaprimanja dojave pokrenuta je opsežna potraga kojom prilikom su čakovečki policajci nešto prije 3 sata u Pribislavcu, Ulici Zvonimira Baloga, pronašli ukradeno vozilo, ali se prilikom pokušaja zaustavljanja vozač odbio zaustaviti te je krenuo prema Čakovcu. U potjeru ulicama Čakovca za odbjeglim vozače kreće nekoliko policijskih ophodnji, ali vozač  odbija zaustaviti vozilo. U ZAVNOH-ovoj ulici odbjegli vozač izazvao je prometnu nesreću, nakon koje se udaljio u smjeru Murskog Središća. Potom je u Murskom Središću, Ulici Sitnice, ponovno izazvao prometnu nesreću. U spomenutim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastala materijalna šteta na ukradenom vozilom, postavljenim prometnim znakovima, kao i na ogradi dječjeg igrališta u Murskom Središću. Nakon nesreće u Murskom Središću vozač je uhićen te priveden u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnja se kako je iz nezaključane kuće u Murskom Središću, Ulici Sitnice, neovlašteno uzeo ključeve kombija, čakovečki registarskih oznaka te se potom njime odvezao u smjeru Pribislavca.

Prema osumnjičenim starijem maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, zbog izazvanih prometnih nesreća, upravljanja motornim vozilom bez položenog ispita te počinjenja dr. prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prema starijem maloljetniku podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

(tekst i foto: PU međimurska)