Maloljetni dvojac osumnjičen za drsku krađu

Prema osumnjičenim maloljetnicima zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe (drska krađa), podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem na dvojicom maloljetnika, obojica s područja Međimurske županije, utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo teške krađe (drska krađa).

Naime, sumnja se kako su u četvrtak, 31. kolovoza nešto prije 8 sati na ulici u Držimurcu, na biciklima sustigli 73-godišnjakinju koja je također upravljala biciklom. U tom trenutku jedan od osumnjičenih mladića iz ruke joj je istrgnuo plastičnu vrećicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem i osobnim  dokumentima. Nakon toga mladići su pobjegli s mjesta događaja. U događaju 73-godišnjakinja nije ozlijeđena, dok je materijalnu štetu procijenila na nekoliko desetaka eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja preloški policajci pronašli su ukradeni novčanik s dokumentima te ga vratili vlasnici.

Prema osumnjičenim maloljetnicima zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe (drska krađa), podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
(PU međimurska, foto: ilustracija)