Maloljetna rumunjska državljanka prosjačila u prizemlju čakovečke bolnice

Ponovno upozoravamo građane da se u posljednjih nekoliko tjedana na području Međimurske županije pojavljuju osobe koje prikupljaju donacije za razne udruge osoba s invaliditetom te se pritom lažno predstavljaju uz predočenje lažnih iskaznica

U petak, 8. prosinca oko 11 sati u prizemlju Županijske bolnice u Čakovcu, maloljetna rumunjska državljanka narušavala je javni red i mir tako što je od  prolaznika prikupljanja novčana sredstava lažno prikazujući da su namijenjena gluhim, nijemim, siromašnim i tjelesno potlačenim osobama.

Čakovečki policajci od maloljetnice oduzeli su protupravno prikupljeni novac te ju uhitili i priveli u policijsku postaju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je maloljetna rumunjska državljanka počinila prekršaj prosjačenja iz čl. 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je protiv nje podnijet optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Pošto je maloljetnica boravila na području Republike Hrvatske bez pratnje roditelja, rješenjem Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Čakovec dodijeljen joj je skrbnik te je smještana u Dom za odgoj i obrazovanje u Zagrebu.

Ponovno upozoravamo građane da se u posljednjih nekoliko tjedana na području Međimurske županije pojavljuju osobe koje prikupljaju donacije za razne udruge osoba s invaliditetom te se pritom lažno predstavljaju uz predočenje lažnih iskaznica.

Rumunjska državljanka prosjačila u Čakovcu
(PU međimurska, foto: ilustracija)