LOVILI RIBU NEDOPUŠTENIM HAKLANJEM – U TRNOVCU OPLJAČKANA OBITELJSKA KUĆA

U utorak, 19. srpnja u 14 sati, u ograđenom prostoru HE Dubrava, nedaleko Svete Marije, gdje je zabranjen neovlašteni pristup i zadržavanje (postavljen znak zabrane), policijski službenici Policijske postaje Prelog, u nedozvoljenim ribolovu zatekli su dvojicu muškaraca.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 22-godišnjak s područja Koprivničko-križevačke županije i 27-godišnjak s područja općine Kotoriba, lovili ribu (deverika) upotrebom nedopuštenih pomoćnih sredstava (tzv. “haklanje”).

Od počinitelja oduzeta je ulovljena riba te ribolovni štapovi s priborom za „haklanje“. Ribe su na nakon veterinarskog pregleda predane ribočuvarskoj službi.

Protiv osumnjičenih podnijet će se će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku te optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja prekršaja iz članka 15. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (kršenje naredbe o zabrani pristupa ili zadržavanja na određenom mjestu).

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su mladići rođeni 1994. i 1996. godine sa šireg područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime,  u noći sa 7. na 8. srpnja u Trnovcu, u dvorištu obiteljske kuće provalili su u gospodarski objekt, odakle su ukrali bicikl, ručnu prskalicu, električne produžne kablove i razni alat. Potom su provalili u garažu iz koje nisu ništa ukrali. Dio ukradenih predmeta pronađen je i vraćen vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje na oko tisuću kuna, a protiv osumnjičenih podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/

(foto: ilustracija)