Lopovi radili i za Božić – počinili čak 20 krađa

Tijekom proteklog vikenda (od 22. do 24. prosinca), na području Policijske uprave međimurske evidentirano je ukupno 20 krađa od čega 18 krađa u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna, te četiri teške krađe.

Izdvajamo

TEŠKE KRAĐE

1) U nedjelju, 24. prosinca u večernjim satima u Donjem Mihaljevcu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao  razni nakit  te novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U ponedjeljak, 25. prosinca oko 22 sata u Držimurcu nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu mješovitom robom gdje su ga zatekli policijski službenici Policijske postaje Prelog te uhitili. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je kazneno djelo počinio 27-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica. Materijalna šteta utvrditi će se naknadno. U utorak, 26. prosinca, 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske  uprave međimurske.

KRAĐA

Između 25. studenoga i 22. prosinca ove godine u šumskom predjelu zvanom „Inkejevica“, u blizini Sivice, nepoznati počinitelj porušio je i ukrao nekoliko desetaka komada stabla, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Upućujemo apel vlasnicima da češće obilaze svoje šume, kako bi zajedničkim naporima spriječili šumske krađe. Svakako, molimo građane da šumske krađe prijavljuju odmah po saznanju jer tada postoji veća mogućnost da će se prikupiti korisni tragovi i saznanja za otkrivanje počinitelja. 

 

(http://medjimurska.policija.hr, foto: arhiva Muralista)