Lakše ozlijeđen motociklist, provala u automobil, pronađeni provalnici u sportski klub

U utorak, 6. studenoga oko 16 sati u Čakovcu na raskrižju Ulice bana Josipa Jelačića i Istarske ulice, vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 54-godišnjakinja s područja grada Čakovca krećući se kolnikom Istarske ulice i dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice bana Josipa Jelačića, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla u raskrižje skrećući ulijevo, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je vozača motocikla čakovečkih registarskih oznaka, 35-godišnjaka s područja općine Belica, koji je upravljao kolnikom Ulice bana Josipa Jelačića prisilila na kočenje uslijed čega je došlo do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik te udara u klizanju motocikla u osobni automobil. Nakon udara došlo je do odbacivanja motocikla i udara u drugi osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 50-godišnjak sa šireg područja općine Podturen.

Vozilom hitne pomoći motociklist je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su utvrđene lake tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Vozačica će biti prekršajno sankcionirana.

Tijekom utorka, 6. studenoga u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil te ukrao odjevni predmet, novčanik sa novcem i osobnim dokumentima.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 25 i 19-godišnjaci s područja općine Pribislavec počinili Tešku krađu.

Tako su tijekom noći s 2. na 3. studenoga (s petka na subotu) u Pribislavcu, Ulici  braće Radić, provalili u prostorije sportskog kluba i ukrali razna pića te novac.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen vlasniku.

Protiv 25 i 19-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)