Kroz vikend u prometnim nesrećama, kao i fizičkom obračunu ozlijeđena po jedna osoba

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenom osobom gdje je 56-godišnja putnica u osobnom automobila lakše ozlijeđena te četiri s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu, u količini od 1,71 grama po kilogramu, utvrđena je kod 26-godišnjaka sa šireg područja općine Mala Subotica, vozača osobnog automobila koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje te sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u nedjelju, 29. srpnja oko 19,20 sati u Dekanovcu.

 

U petak,  27. srpnja oko 18 sati u Paragu, na ulici javni red i mir narušavali su 20 i 18-godišnjaci sa šireg područja općine Nedelišće tako što su se međusobno fizički sukobili. U njihov obračun umiješao se 48-godišnjak u namjeri da ih razdvoji na što ga je 20-godišnjak napao drvenim predmetom.

Prilikom  događaja 20 i 18-godišnjaci su zadobili lake tjelesne ozljede, dok je 48-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede.

Protiv 20 i 18-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a također se protiv 20-godišnjaka podnosi i kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela “teška tjelesna ozljeda” nadležnom državnom odvjetniku.

Nadalje je 20-godišnjak doveden na Prekršajni sud, gdje mu je sudac odredio zadržavanje nakon čega je predan u zatvor, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)