KRALI PSE I ODJEĆU – ZABILJEŽENO 7 PROMETNIH NESREĆA

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 7 prometnih nesreća, od čega  4 s ozlijeđenim osobama (1 osoba teško ozlijeđena, dok su 3 osobe lakše ozlijeđene), te 3 nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – 1 prometna nesreća,
  • nepridržavanje propisanog razmaka – 1 prometna nesreća,
  • nepropisno pretjecanje i obilaženje – 1 prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti prolaska – 2 prometne nesreće,
  • ostale greške – 2 prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod jednog sudionika prometne nesreće u Knezovcu i to u koncentraciji od 2,10 g/kg.

U petak, 6. ožujka oko 17,50 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nepoznati vozač bicikla, krećući se pješačko-biciklističkom stazom, obilazio pješakinju, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način zbog čega je desnom bočnom stranom bicikla udario u lijevu stranu tijela 80-godišnjakinje. Uslijed siline udara pješakinja je srušena na tlo. Nakon prometne nesreće vozač bicikla i pješakinja dogovorno su se razišli, a da pritom nisu razmijenili osobne podatke. Pješakinja je naknadno zatražila liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, te je liječničkim pregledom utvrđeno da je teško ozlijeđena, dok je nakon ukazane  pomoći puštena na kućnu njegu.

Policija moli da se vozač bicikla javi u najbližu policijsku postaju ili nazove na broj 192.

  1. Tijekom noći s 4. na 5. ožujka, između 22 i 7 sati, u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, nepoznati počinitelj  preskočio je ogradu koja ograđuje vanjski prostor privatnog poduzeća, te ukrao štene američkog staforda, čime je 38-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 22-godišnjakom s područja Međimurske županije utvrdili su da je počinio opisanu tešku krađu, dok je pas oduzet od osumnjičenika i vraćen vlasniku. Protiv osumnjičenika biti će podnijeta kaznena prijava  Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

  1. Tijekom noći s 5. na 6. ožujka, od 19.20 do 6.20 sati, u Železnoj Gori,  nepoznati počinitelj provalio je u privatnu trgovinu te ukrao novac i veću količinu cigareta.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava  Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

  1. U razdoblju od 14. veljače do 6. ožujka, u Gradiščaku, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću te ukrao razne odjevne predmete.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava  Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)