Krađe suncobrana i torbe, provalnicima istražni zatvor

1) U srijedu 1. kolovoza u noćnim satima u Novom Selu Rok, Ulici Rade Končara, s terase, nepoznati počinitelj ukrao je nekoliko suncobrana u vrijednosti više tisuća kuna.

2) U srijedu, 1. kolovoza u jutarnjim satima, u Donjoj Dubravi, na Trgu Republike, s bicikla, nepoznati počinitelj je ukrao torbu s mobitelom, naočalama, novčanikom s osobnim dokumentima i novcem u iznosu od više stotina kuna.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

 Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 36 i 21-godišnjaci sa šireg područja općine Mala Subotica počinili dvije teške krađe.

Naime, sumnja se da su srijedu, 18. srpnja u jutarnjim satima, u Gornjem Kraljevcu, Glavnoj ulici, provalili u kuću gdje su ukrali domaći i strani novac u ukupnom iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Također se sumnja da su u ponedjeljak, 27. srpnja oko podneva u Hodošanu, Školskoj ulici, provalili u kuću gdje su zatečeni od strane ukućana nakon čega su pobjegli.

Dvojac je u srijedu, 1. kolovoza u popodnevnim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, nakon čega su ispitani u državnom odvjetništvu, a kasnije su dovedeni sucu istrage županijskog suda koji im je odredio istražni zatvor, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)