Krađe i teške krađe tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su četiri krađe te dvije teške krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe te dvije teške krađe. Materijalna šteta kod tri evidentirane krađe, pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale jedne krađe, pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo provale u obiteljske kuće  u Mihovljanu i Vratišincu.

U petak, 29. siječnja 2021. godine u prijepodnevnim satima u Mihovljanu, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac i razni nakit. Materijalna šteta prema izjavi 49-godišnje vlasnice, procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec počinitelj je otkriven. Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 24-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio prethodno opisano kazneno djelo teške krađe. U sklopu istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je obiteljska kuća i pripadajuće prostorije, koje u Pribislavcu koristi osumnjičeni 24-godišnjak. Pretragom je pronađen i oduzet dio predmeta koji su ukradeni tijekom provale u obiteljsku kuću u Mihovljanu. Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

U noći sa subote na nedjelju (30./31. siječnja 2021.) u Vratišincu, Ulici Brodec, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta prema izjavi 79-godišnjeg vlasnika, procjenjuje se na više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)