Krađe i teške krađe tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest krađa od čega četiri, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te pet teških krađa.

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest krađa od čega četiri, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te pet teških krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

           Provale u vikendicu spremište

1) Između 23. veljače i 15. ožujka u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću te ukrao agregat, više stolica, plinsku bocu, svjetiljku i štednjak, radio uređaj te kuhinjski pribor.
Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.
2) Tijekom noći s 14. na 15. ožujka (sa četvrtka na petak) u Orehovici, Ulici Augusta Šenoe, nepoznati počinitelj je provalio u spremište te ukrao trimer.
Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐE

           Uhvaćen počinitelj krađe

           1) Brzim djelovanjem policijskih službenika Policijske postaje Prelog te dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnjak sa šireg područja općine Podturen počinio Krađu.
Naime, u petak, 15. ožujka u popodnevnim satima u Novakovcu, Selskoj ulici, taj je počinitelj iz nezaključane kuće ukrao novac.
Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 27-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava, nadležnom državnom odvjetniku.

(PU Međimurska  foto: ilustracija)