Krađe i prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna teška krađa i četiri krađe od kojih jedna gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Provale u spremnike goriva

U nedjelju, 23. rujna oko 13 sati, u blizini Turčišća, na šljunčari privatnog poduzeća vlasnik je zatekao trojicu maloljetnika s područja Međimurske županije koji su provalili u nekoliko spremnika goriva teretnih automobila te istočili u kanistre i pripremili za odnošenje više desetka litara goriva.

Do dolaska policijski službenika maloljetnici su zadržani nakon čega su dovedeni u prostorije policijske postaje.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se prema počiniteljima podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

Krađa novca iz skladišta trgovine

U subotu, 22. rujna u popodnevnim satima u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj ušao je u otključano skladište trgovine odakle je ukrao nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

U petak, 21. rujna oko 17,45 sati u Držimurcu, na ulici tri mlađe muške osobe biciklima su sustigle žensku osobu kojoj je jedan od njih iz ruke istrgnuo mobilni telefon, nakon čega su se udaljili u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijave nadležnom državnom odvjetniku.

 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i tri s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđene tri vozačice bicikla, 21 i 19–godišnjakinje i maloljetnica te 21-godišnji vozač osobnog automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće
  • ostale greške – četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod dva vozača.

Najveća, u količini od 2,95 grama po kilogramu izmjerena je kod 54-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, u petak, 21. rujna oko 15,15 sati u Nedelišće, Čakovečkoj ulici, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)