Krađa mobitela, tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći, najava akcije „Alkohol“

U četvrtak 22. ožujka, u jutarnjim satima, u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj je u trgovini iz džepa jakne ženske osobe ukrao mobitel.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U četvrtak, 22. ožujka Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu ozljeda Županijske bolnice Čakovec za sudionike prometne nesreće koja se dogodila u subotu 17. ožujka oko 16,50 sati u Selnici, Čakovečkoj ulici, iz koje je razvidno da su putnici iz osobnog automobila, 28-godišnjakinja i dijete lakše, dok je 28-godišnji vozač drugog vozila teško ozlijeđen.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku

U noći s 24. na 25. ožujka (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, provest će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga. Ujedno, policijski službenici tijekom akcije nadzirat će prekršaje prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)