Konzumirali drogu u Čakovcu, osumnjičen za više krađa, ukraden zaključani bicikl u Prelogu

U ponedjeljak, 21. svibnja oko 17.20 sati u Čakovcu, Parku perivoja Zrinskih, policijski službenici Interventne jedinice policije zatekli su dvojicu 19-godišnjaka, jedan s područja općine Selnica i drugi s područja općine Vratišinec te maloljetnika s područja Međimurske županije. Tom prilikom 19-godišnjak s područja Selnice dragovoljno je predao tri PVC smotuljka sa sadržajem materije nalik na drogu marihuanu, mase 2,1 gram i jedan PVC smotuljak sa sadržajem nalik na drogu amfetamin, mase 5,3 grama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 19-godišnjak  dao drogu amfetamin na konzumiranje, maloljetniku i 19-godišnjaku s područja općine Vratišinec.

Protiv 19-godišnjaka, zbog počinjanja kaznenog djela „omogućavanje trošenja droga“, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjak s područja općine Kotoriba počinio četiri teške krađe i dvije krađe.

 U noći s 23. na 24. veljače, s 30. na 31. ožujka te između 7. i 9. travnja ove godine u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, provalio je u trgovinu privatnog poduzeća odakle je ukrao  mobilni telefon i blagajničke minimume, dok je u petak, 11. svibnja pokušao provaliti u trgovinu u čemu nije uspio pa je odustao od dovršenja kaznenog djela. Mobilni telefon je oduzet i vraćen zaposlenicima trgovine.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Nadalje, u noći s 10. na 11. svibnja u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava s terase ugostiteljskog objekta ukrao je zaključani bicikl vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, a u četvrtak, 10. svibnja u popodnevnim satima u Kotoribi, na željezničkom kolodvoru u Kolodvorskoj ulici, iz stalka za bicikle ukrao je nezaključani bicikl vrijednosti više stotina kuna.       Bicikli su oduzeti i vraćeni vlasnicima.

Protiv osumnjičenika dostavit će se posebna izvješća nadležnom državnom odvjetniku, kao dopune prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatog počinitelja.

U proteklih 24-sata na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet kaznenih djela „krađa“, od kojih četiri gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna, od čega izdvajamo:

  • u noći s 17. na 18. svibnja u Prelogu, Ludbreškoj ulici, nepoznati počinitelj je u dvorištu škole iz stalka za bicikle ukrao zaključani muški bicikl, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)