Kod Murskog Središća u potjeri uhvaćen trojac nakon razbojništva

U subotu, 5. siječnja iza 22 sata, u Macincu, Glavnoj ulici, nepoznati maskirani trojac je provalio u kuću, no vlasnica se probudila, nakon čega su ju uz prijetnju pištoljem i metalnom predmetom zadržavali u sobi te pretraživali kuću. Vlasnica je potom uspjela pobjeći, no počinitelji su je sustigli, gurnuli, uslijed čega je pala, dok su oni pobjegli vozilom.

Brzom reakcijom, u koordiniranoj akciji policije, ophodnja Policijske postaje Štrigova je u Železnoj Gori uočila vozilo koje odgovara opisu iz kaznenog djela te je započeta potjera uz zvučne i svjetlosne signale budući da se vozač vozila nije htio zaustaviti. U Šenkovcu je drugo službeno vozilo blokiralo cestu uz zvučne i svjetlosne signale, no vozač se nije zaustavio već je namjerno udario u to službeno vozilo i udaljio se cestom prema Murskom Središću. U daljnjoj potjeri je vozač vozila skrenuo na poljski put u blizini grada Mursko Središće te opet namjerno udario u isti službeni automobil, da bi nakon toga bio zastavljen, nakon čega su tri osobe iz vozila uz uporabu sredstava prisile uhićene.

Utvrđeno je da se radi o 19-godišnjaku s područja grada Mursko Središće i dva maloljetnika sa područja Međimurske županije.

Žena je u događaju lakše ozlijeđena, dok policijski službenici u događaju nisu ozlijeđeni.

Od trojca su oduzeti predmeti iz kaznenog djela.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je trojac počinio kazneno djelo Razbojništvo, a maloljetnik i dva kaznena djela Prisila prema službenoj osobi, kao i Oštećenje tuđe stvari te su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega su svi troje u nedjelju, 6. siječnja, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)