Kod Mađara pronađena droga, provalili u kuću i izudarali staricu, četiri krađe

U nedjelju, 19. kolovoza u jutarnjim satima, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II (granični prijelaz na autocesti), policijski službenici Policijske postaje Prelog prilikom granične kontrole kod 19, 20, 22-godišnjih mađarskih državljana pronašli su:

  • 47 komada tableta ecstasy,
  • jednu vrećicu ispunjenu s dva grama marihuane,
  • jednu staklenu bočicu ispunjenu s 23,9 grama marihuane,
  • četiri vrećice ispunjene s 4,5 grama kokaina,
  • jednu vrećicu ispunjenu s 1,2 grama amfetamina tzv. speed,

Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost psihotropnih tvari.

Policijski službenici uz izdavanje potvrde oduzeli su drogu, te izdavanjem prekršajnih naloga sankcionirali trojicu okrivljenika.

U subotu, 18. kolovoza između 7 i 11.30 sati, u Belici, dvije nepoznate muške osobe počinile su kazneno djelo razbojništvo.

Naime, oko 7 sati provalili su u obiteljsku kuću gdje ih je na izlasku u dvorištu zatekla 81-godišnja vlasnica s kojom su se počeli naguravati te se udaljili u nepoznatom smjeru. Za pola sata ponovo su se vratili te kroz otvorena vrata ušli u kuću gdje su štapom izudarali vlasnicu po tijelu. Oko 11.30 sati, ponovo su se vratili u dvorište a čim je vlasnica počela vikati su pobjegli, nakon čega je o događaju obavijestila policiju.

U Županijskoj bolnici Čakovec pružena joj je liječnička pomoć te utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su četiri krađe gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i četiri teške krađe, od čega izdvajamo:

1) U noći s 16. na 17. kolovoza u području zvanom „Kozajc“ u blizini Gradiščaka, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću gdje je demontirao i ukrao peć na kruta goriva vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

 2) U noći s 16. na 17. kolovoza u području zvanom „Vjenac“ u blizini Gradiščaka, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao hladnjak i razna alkoholna pića, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Potom je pokušao provalio u susjednu vikend kuću, odakle ništa nije ukrao.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurtska)