KAKO SE KRALO, VARALO I SUDARALO PROTEKLOG VIKENDA

Dvije teške krađe

Na području Policijske uparve međimurske evidentirana su dava kaznena dejal “teške krađe”:

U subotu, 20. prosinca u vremenu od 13.15 do 21.30 sati u Čakovcu, u Legensteinovoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje ispremetao stvari i ukrao razni nakit vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 20. prosinca u vremenu od 17.15 do 22.30 sati u Pušćinama, u Ulici Nikole Tesle, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari, te ukrao razni nakit i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Zabilježeno pet kaznenih djela prijevare

  1. prosinac 2014.

U vremenskom razdoblju od 28. listopada do 27. studenoga ove godine na području Policijske uprave međimurske zabilježeno je pet kaznenih djela „prijevara“ na štetu trgovačkih društva, tri u Čakovcu, te po jedno u Pribislavcu i Šenkovcu.

Kaznena djela počinjena su na način da je nepoznata osoba ili više njih u prodavaonicama auto dijelova zatražila predračun za određenu robu (automobilske gume, akumulatori i sl.), nakon čega je u banci univerzalni nalog za plaćanje vlastoručno popunjen iznosom i podacima raznih poduzeća ovjerila u kutiji za ovjeravanje naloga, koji štambilj samo označava da je nalog zaprimljen, a ne i proveden, te takav nalog predala u prodavaonici kao dokaz da je roba plaćena, na temelju čega je roba i izdana.

Materijalne štete po slučaju iznosile su nekoliko tisuća kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinitelji kaznenih dijela:

  • – u tri slučaja 32-godišnjak s područja Međimurske županije,
  • – u jednom slučaju 32-godišnjak zajedno sa 40-godišnjakom s područja Varaždinske županije,
  • – dok su u jednom slučaju počinitelji 35-godišnjak i 23-godišnjakinja također s područja Varaždinske županije.

Također, navedene osobe počinile su kaznena djela „prijevara“ na području drugih županija, i to na području Varaždinske županije 3 kaznena djela, te na  području Koprivničko-križevačke županije 1 kazneno djelo.

Nakon ispitivanja, 32-godišnjaku s područja Međimurske županije, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu odredilo je istražni zatvor.

Apeliramo na vlasnike i zaposlenike trgovačkih društava da obrate pozornost na ovakve slučajeve „prijevara“, te ukoliko zaprime takav nalog neka odmah o tome izvijeste policiju na broj 192.

Tijekom vikenda evidentirano 10 prometnih nesreća

  1. prosinac 2014.

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 10 prometnih nesreća, od čega 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno, te 5 prometnih nesreća sa nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • – nepropisna i neprilagođena brzina – 6 prometnih nesreća,
  • – nepoštivanje prednosti – 1 prometna nesreća,
  • – nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – 1 prometna nesreća,
  • – ostale greške – 2 prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod 2 sudionika prometnih nesreća, a najveća u količini od 2,04 g/kg, utvrđena je kod 39-godišnjaka, sudionika prometne nesreće u Gornjem Hrašćanu, javlja http://medjimurska.policija.hr/