KAKO PLJAČKA T-COM ? PROVJERITE RAČUNE!

Danas svaki državljanin Hrvatske ima barem jedan mobitel, a većina ih koristi usluge najvećeg operatera T-com-a. Od bezbrojnih opcija koje možete izabrati urednik Muralista uzeo je onu obiteljsku za dva mobitela i za ukupan iznos od 200 kuna mjesečno. Što se nalazi u toj tarifi nije toliko bitno, ali je vrlo važno ovo !

Prilikom sklapanja ugovora ponudili su mi dvije promotivne usluge, MAX TV TO GO paket (to je za gledanje TV programa putem mobitela) i opciju DEEZER (za slušanje glazbe) za period od tri mjeseca i naknade od 1 (jedne) kune za svaku opciju. Nakon isteka tog roka, pakete možete produžiti ili ih jednostavno otkazati.

Pošto sam bio budala i prihvatio ponuđeno, a nakon mjesec dana nekorištenja ni jedne opcije (nisam imao potrebe) otkazao sam obje i o njihovom ukidanju dobio službenu SMS poruku.

Međutim, uvidom u svoje račune na njihovoj internet stranici uočio sam da oni za posljednja dva mjeseca ( lipanj i srpanj) ne iznose 200, nego 295 kuna. Pregledavajući detalje specifikacije primijetio sam da su mi gospoda iz T-MOBILA  za svaki mjesec besplatne usluge zaračunali 95 kuna, kao da sam ih uzeo na ugovor o normalnom korištenju.

Naravno da sam nazvao njihovu službu za korisnike (08009000) i uložio žalbu i prigovor na to što ne mogu nazvati drugačije, nego OBIČNA PLJAČKA ! Operaterka koja se javila bila je ljubazna, saslušala me i kazala da će provjeriti moje navode i ako sam u pravu da će mi novac vratiti !

Dok ja čekam odgovor, vi si izvolite provjeriti račune, jer ne bi želio da ispadnete opljačkani naivac kao ja !

Tarifni model: Plan za obitelj L
Uvid u obračunate usluge za račun 25040828/000 za 07/2013
Naziv Količina Iznos u kn
Mjesečna naknada 1 160.00
Mjesečna naknada za opciju Deezer 1 28.00
Naknada za MAXtv To Go paket 2 40.00
Neto iznos   228
PDV 25%   57
Radijska frekvencija 2 10.00
Ukupan iznos računa   295
Naknada za radijsku frekvenciju je naknada koja se plaća za krajnju radijsku postaju u pretplatničkom sustavu plaćanja i prihod je državnog proračuna Republike Hrvatske, na temelju Pravilnika o plaćanju naknada za pravo uporabe adresa, brojeva i radiofrekvencijskog spektra.
* Ne podliježe plaćanju PDV-a na temelju članka 8. stavka 1. Zakona o PDV-u.