JOSIP KRALJIĆ – KAMIONI SU MI UNIŠTILI KUĆU I NORMALAN ŽIVOT!

Muralistu se obratio naš sugrađanin Josip Kraljić-Joka s molbom da fotografiramo i objavimo izgled njegove kuće u ulici Josipa Broza, koja je glavna prometnica u gradu. Njome dnevno prođe stotine kamiona koji izluđuju stanovnike, utječu na njihov svakodnevni život koji im je gotovo nepodnošljiv.

„Moja kuća je teško oštećena od silnog kamionskog prometa, nekoliko puta sam oštećenja donekle pokušao sanirati, ali ne pomaže nego se pojavljuju nove pukotine na fasadi. Situacija je toliko užasna da se  jedan moj susjed odselio u gorice jer ovo više ne može podnositi. Izgleda da i nama ne preostaje ništa drugo jer normalan život ovdje nije moguć. Možemo zaboraviti poslijepodnevni odmor, silno drndanje i blagi potresi to onemogućavaju, a u sobi mi poskakuju stvari. Netko tko to nije doživio možda ne zna o čemu govorim i bolje je tako jer ovo ne želim nikome. Stradaju živci i zdravlje, kamioni voze ko ludi ne pridržavajući se ograničenja brzine pa pitam policiju zašto to ne pokušava dovesti u red?

Također je i šaht na cesti ispred moje kuće na granici pucanja i propadanja i ako se to dogodi može doći do prevrtanja kamiona i prikolica, a onda će stradati i ljudi i kuće. Bune se i drugi susjedi i stanovnici ove ulice, ali do sada naši vapaji i apeli odgovornima nisu uslišeni. Svi mi želimo da se ovo pod hitno riješi jer situacija nije normalna i iziskuje žurnu intervenciju mjerodavnih“, rekao nam je Josip.

Na našim fotografijama možete vidjeti kako to izgleda, a donosimi snimke šahtova iz Martinske ulice koje također treba hitno sanirati i zamijeniti, jer kada dođe do nesreće biti će kasno.

(rt, foto A. Jurak)

01

02

03b

03c

04

06

07

08

09

10

11

12

13