Jedna teška krađa i dvanaest krađa tijekom vikenda na području PU međimurske

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna teška krađa na osobito opasan i drzak način te dvanaest krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa na osobito opasan i drzak način te dvanaest krađa od čega pet u kojima je procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i tri krađe:

1) U subotu, 10. kolovoza u Palovcu, u Glavnoj ulici, do ženske osobe biciklima su se dovezle dvije nepoznate muške osobe te joj je jedan od njih istrgnuo i ukrao ogrlicu koju je nosila oko vrata. Nakon toga osobe su se udaljile u nepoznatom smjeru.
U Županijskoj bolnici Čakovec ženskoj osobi pružena je liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

2) U subotu, 10. kolovoza oko 2,45 sati u Štefancu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao otključani osobni automobil, u kojem su se  nalazili original ključevi i dokumenti vozila.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.
U nedjelju, 11. kolovoza vozilo je pronađeno na području Policijske postaje Varaždin.
Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

3) U nedjelju, 11. kolovoza oko 22,20 sati u Čakovcu, na Franjevačkom Trgu,  maloljetnik s područja Međimurske županije iz stalka za bicikle ukrao je zaključani ženski bicikl. Kada se biciklom namjeravao udaljiti, do dolaska policije zadržali su ga građani.
Bicikl je od maloljetnika oduzet i vraćen vlasnici.
Prema maloljetnom osumnjičeniku nadležnom državnom odvjetniku za mladež podnijet će se posebno izvješće.
I ovom prilikom zahvaljujemo građanima na pomoći. Suradnja građana i policije jedan je od osnovnih preduvjeta za stvaranje sigurnijeg društva.
 (tekst: PU međimurska, foto: ilustracija)