Između Štrukovca i Murskog Središća vozio pod utjecajem alkohola od 4,20 promila!

Danas (20. studenoga), 40 minuta nakon ponoći između Štrukovca i Murskog Središća u nadzoru cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnji vozač sa šireg područja Grada Murskog Središća.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4,20 grama po kilogramu(izmjerena vrijednost umanjena je za 0,1 grama po kilogramu , odnosno za granicu dopuštene pogreške mjerenja).

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan mu je prekršajni nalog.

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzroka stradavanja u cestovnom prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor, učinite to bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga izgubili zbog  nekoliko „čašica previše“. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik od prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 grama po kilogramu  postoji dva puta veća mogućnost za izazivanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 grama po kilogramu  mogućnost  je 35 puta veća.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“.

 

(http://medjimurska.policija.hr, foto: ilustracija)