IZGORIO MOPED I AUTOMOBIL, PREGAŽENA NA ZEBRI, OPLJAČKANO 5 OBITELJSKIH KUĆA

U utorak, 5. siječnja oko 5 sati u Novom Selu Rok, Ulici Matije Gupca, došlo je do požara u garaži u sklopu obiteljske kuće. U požaru je izgorjelo drveno krovište garaže, te razni alat, moped („Wangye”) i osobni automobil („Daewoo Lanos”). Ujedno, u požaru je djelomično oštećen i osobni automobil („Mercedes”), a koji je bio parkiran kod ulaznih vratiju garaže. Na Mercedesu je nagorio pokazivač smjera, prednji branik, te je puklo vjetrobransko staklo.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Inspektor zaštite od požara Policijske uprave međimurske sudjelovao je u očevidu te je utvrdio da se isključuju prirodni i tehnički uzrok požara, dok se poduzeta ljudska radnja ne može isključiti.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

U utorak, 5. siječnja oko 17 sati u Čakovcu, Ulici Otokara Keršovanija došlo je do prometne nesreće u kojoj je 50-godišnja pješakinja teško ozlijeđena.

U trenutku kada je pješakinja prelazila kolnik obilježenim pješačkim prijelazom, zbog neprilagođene brzine kretanja na nju je naletio osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnji vozač.

Od siline udarca pješakinja je odbačena na prednji dio osobnog automobila, a potom je pala i na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno kako je u nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Protiv vozača podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

U proteklih 48 sati na području PU međimurske evidentirano je pet provala u obiteljske kuće od kojih izdvajamo:

 

U srijedu, 6. siječnja između 13 i 22 sata u Čehovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 56-godišnjaka, odakle je ukrao ručni sat i digitalnu kameru.

Između 3. i 5. siječnja u Turčišću, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 41-godišnjaka, odakle je ukrao televizor te dva prijemnika digitalnog TV signala.

Pričinjene materijalne štete u obje provale procjenjuju se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/  (foto: ilustracija)