IZBORNI VIKEND DONIO 15 KRAĐA I 7 PROMETNIH NESREĆA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su teške ozljede zadobili dijete, biciklist te dvije pješakinje rođene 1998. i 1945. godine, dok su lakše ozlijeđeni 22-godišnji vozač, te dvojica putnika iz osobnog automobila rođeni 1995. i 1996. godine. U preostale tri nesreće nastala je samo materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometne nesreće,

– ostale greške, četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod jednog vozača osobnog automobila. Vozač, rođen 1995. godine pod utjecajem alkohola od 1,68 promila skrivio je prometnu nesreću u nedjelju, 21. svibnja u Čakovcu, Ulici Vladimira Nazora.

Prva nesreća dogodila se u petak, 19. svibnja oko 13 sati i 30 minuta u Novom Selu Rok, Ulici Vladimira Nazora, u kojoj je, nažalost teško ozlijeđeno dijete, biciklist.

Upravljajući biciklom bez zaštitne kacige i bez pratnje osobe starije od 16 godine, u jednom trenutku zbog umanjivanja stabilnosti vozila (krivudanje kolnikom) biciklist je izgubio nadzor nad upravljanjem i nekontrolirano skrenuo zbog čega je prednjim kotačem bicikla udario u stražnji dio VW Caddya, čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je u istom smjeru upravljao 36-godišnji vozač, a koji je bio u punoj fazi pretjecanja. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada bicikliste na kolnik. Ozlijeđeno dijeto prevezeno je privatnim vozilom u Županijsku bolnicu Čakovcu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđeno zbog čega je zadržano na liječenju.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Druga nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 18-godišnja pješakinja dogodila se u subotu, 20. svibnja oko 25 minuta iza ponoći u Domašincu.

Vozač Mazde 323, varaždinskih registarskih oznaka, rođen 1997. godine, krećući se kolnikom Ulice Katarine Zrinski, zbog nedovoljnog razmaka prilikom obilaženja pješakinje, prednjim dijelom automobila udario u pješakinju, koja se u istom smjeru kretala kolnikom uz njegov desni rub. Nakon udara došlo je do obaranja pješakinje na kolnik. Vozač je napustio mjesto događaja, a da ozlijeđenoj pješakinji nije pružio pomoć, niti je o nesreći obavijestio policiju. Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena zbog čega je zadržana na liječenju.

Protiv 20-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

I treća nesreća dogodila se istog dana, oko 8 sati i 30 minuta u Čakovcu, a u njoj je teško ozlijeđena 71-godišnja pješakinja.

Vozačica Citroena Berlingo, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1985. godine, vožnjom unatrag, obavljala je uključivanje u promet s nogostupa na kolnik Ulice Tome Masaryka, a da pritom nije propustila pješakinju koja je obilježenim pješačkim prijelazom prelazila kolnik zbog čega je stražnjim dijelom vozila udarila u 71-godišnjakinju. Nakon udara došlo je do pada pješakinje na kolnik. Ozlijeđena pješakinja naknadno je zatražila liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, te je utvrđeno kako je u nesreći teško ozlijeđena, a nakon pružene pomoći puštena je na kućnu njegu.

Protiv 32-godišnje vozačice zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirano je 12 krađa i tri teške krađe.

 

Izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u Hodošanu.  U subotu, 20. svibnja u poslijepodnevnim satima u Ulici Braće Radić, nepoznati počinitelj pomoću originalnog ključa kojeg  je  pronašao sakrivenog,  otključao  je  ulazna  vrata  obiteljske  kuće,  vlasništvo  51-godišnjakinje, te ušao u njenu unutrašnjost, odakle je ukrao novac i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

Ujedno, izdvajamo krađu bicikla u Čakovcu, vrijednog više tisuća kuna. Nepoznati počinitelj u noći s 18. na 19. svibnja sa stubišta stambene zgrade u Ulici dr. Ivana Novaka, ukrao je zaključani muški MTB bicikl, vlasništvo 31-godišnjaka.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)