IZ OTKLJUČANE KUĆE UKRAO NOVAC I NAKIT – MALOLJETNIK I TROJE DJECE OSUMNJIČENI ZA KRAĐU

Nepoznati počinitelj između 5. rujna i 16. listopada ove godine u Čakovcu, Ulici ZAVNOH-a iz otključane obiteljske kuće ukrao je novac i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnik i troje djece počinili kazneno djelo razbojničke krađe.

Naime, u subotu, 15. listopada oko 17 sati i 40 minuta u trgovini privatnog poduzeća u Športskoj ulici u Podturnu, jedan od osumnjičenih s namjerom da zaokupi pozornost prodavačice zatražio je da mu izradi sendvič, dok su ostala trojica s prodajnih polica ukrala razne proizvode. U namjeri da spriječi krađu, prodavačica je pokušala zaključati ulazna vrata, ali ju je jedan od osumnjičenih odgurnuo te je pala na tlo, nakon čega su pobjegli iz trgovine. U događaju prodavačica nije zadobila ozljede.

Prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se kaznena prijava, dok će se za djecu dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež. Ujedno, nadležnom Centru za socijalnu skrb dostavit će se obavijest, javlja http://medjimurska.policija.hr/

(foto: ilustracija)