Iz obiteljske kuće u Novakovcu ukraden novac

Jučer, 24. studenoga 2020. godine u ranim poslijepodnevnim satima u Novakovcu, Ulici Vladimira Rojka, nepoznati počinitelj pomoću ključa kojeg je pronašao ostavljenog u bravi, otključao je ulazna vrata ljetne kuhinje te ušao u njenu unutrašnjost. U ljetnoj kuhinji pronašao je ključeve obiteljske kuće, vlasništvo 59-godišnjakinje. Potom je pomoću pronađenih ključeva ušao je unutrašnjost kuće, odakle je ukrao novac, razne slatkiše i kavu.

Materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

I ovaj slučaj teške krađe je dobar povod da ponovno upozorimo građane na nužnost poduzimanja minimalnih samozaštitnih mjera kako ne bi postali žrtve kradljivaca.

Jedna od loših navika naših žitelja je ostavljanje ključeva stana, kuće ili drugih prostorija u bravi ulaznih vrata, prilikom kratkotrajnih odlazaka od kuće. Ujedno, vlasnici mnogih nekretnina često sakrivaju ključeve na raznim lokacijama, npr. ispod otirača, tegli za cvijeće, kao i na drugim, ne baš skrovitim mjestima. Lopovi tako „sakrivene“ ključeve mogu vrlo lako pronaći te ih potom iskoristiti za nesmetani ulazak u vaš dom. Izbjegavanjem takvih navika uvelike će te smanjiti mogućnost da postanete žrtva kaznenog djela.

Više o mjerama samozaštite od provala i krađa u letcima Policijske uprave međimurske (Letak 1Letak 2) ili na poveznici.

 

(PU međimurska, foto: ilustracija)