IZ AUTA U M. SREDIŠĆU UKRADENA MOTORNA PILA, NATOČILI GORIVO PA POBJEGLI, PROMETNE NESREĆE…

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest teških krađa, četiri krađe i jedna razbojnička krađa, od kojih izdvajamo:

Razbojnička krađa

U subotu, 18. veljače oko 23 sata u Čakovcu, na benzinskoj postaji u Svetojelenskoj ulici, dvojica mladića u Škodu Feliciju, čakovečkih registarskih oznaka, natočila su dvadesetak litara benzinskog goriva. Nakon toga iz prodajnog prostora benzinske postaje uzeli su desetak limenki piva i nekoliko kutija cigareta te su se bez plaćanja pokušali udaljiti. U njihovom naumu pokušao ih je spriječiti djelatnik benzinske tako što je stao ispred automobila te im pritom pokazivao da stanu. Naglo ubrzavši, počinitelji su automobilom krenuli u smjeru zaposlenika. Skočivši u stranu uspio je izbjeći nalet te se pritom uhvatio za suvozačeva vrata. Vozač, jedan od počinitelja nije zaustavio Škodu, već je nastavio vožnju zbog  čega je zaposlenik zadobio ozljedu desne šake.

Liječnička pomoć 39-godišnjem zaposleniku pružena je u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen te je nakon pružene pomoći pušten na kućnu njegu.

Materijalna šteta procjenjuje se na petstotinjak kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su opisanu razbojničku krađu počinila dvojica mladića rođena 1991. i 1997. sa šireg područja grada Mursko Središće. Dio ukradenih predmeta pronađen je i oduzet od osumnjičenika te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Teška krađa

U noći s 18. na 19. veljače u Murskom Središću, Martinskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u Opel Astru, čakovečkih registarskih oznaka, koja je bila parkirana u neograđenom dvorištu obiteljske kuće. Iz automobila počinitelj je ukrao motornu pilu i razni električni alat. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, 18. veljače oko 17 sati u Čakovcu na raskrižju Bedekovićeve i Travničke ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 55-godišnja vozačica osobnog automobila.

Oduzevši prednost prolaska, 37-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine upravljajući osobnim automobilom, BiH-a registarskih oznaka, prednjim dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 55-godišnja vozačica.

Uslijed udara osobni automobil 55-godišnjakinje odbačen je izvan kolnika te je prednjim dijelom udario u zid obiteljske kuće na kbr. 37 u Travničkoj ulici.

Vozilom hitne medicinske pomoći 55-godišnja vozačica prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv državljanke Bosne i Hercegovine podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je teško ozlijeđena 55-godišnja vozačica osobnog automobila te tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
  • – nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod jednog vozača osobnog automobila (0,95 promila), javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)