Iz auta oružjem pucao u zrak, u Vratišincu provaljeno u tvornicu…

U nedjelju, 12. kolovoza u jutarnjim satima Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest građana da je u Domašincu, Ulici Pere Pintara, nepoznati počinitelj kroz prozor osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka ispalio u zrak jedan hitac, nakon čega je nastavio vožnju u nepoznatom smjeru.

Na mjestu događaja pronađena je čahura.

Tijekom kontrole prometa zaustavljen je navedeni osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom upravljao 23-godišnjak s područja općine Podturen, a koji se prilikom provjere identiteta policijskim službenicima lažno predstavio. Na mjestu suvozača nalazio se 30-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica.

Protiv vozača osobnog automobila podnijeti su optužni prijedlozi, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je osam krađa od kojih pet gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

Provala u vikend kuću i tvornicu

1) U razdoblju od 5. do 11. kolovoza u području zvanom „Omeki“ u blizini Gornjeg Kuršanca, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću odakle je ukrao plinsku bocu,  akumulator, kosilicu i druge predmete vrijednosti više tisuća kuna.

2) Između 8. i 12. kolovoza u Vratišincu, Ulici Franje Debana, nepoznati počinitelj provalio je u tvornicu (koja nije u funkciji), odakle je ukrao elektromotore vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U noći s 11. na 12. kolovoza u Donjoj Dubravi, Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj iz otvorenog štaglja ukrao je električni bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)