I U IZBORNOM VIKENDU SMO KRALI, SUDARALI SE I PILI

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozlijede, te pet nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Najčešće greške vozača koje su prethodile ovim prometnim nesrećama su nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozilom, te nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 42 godine, koji je bio sudionik prometne nesreće u Orehovici, a iznosila je 1,6 g/kg.

U petak, 9. siječnja u Čakovcu, u Ulici A. Schulteissa, između 16,00 i 16,45 sati, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje zatečen od strane kućepazitelja. Počinitelj je uspio ukrasti ručne satove i potom pobjeći.

U nedjelju, 11. siječnja u Selnici, u Ulici Zrinskih, između 00,30 i 09,00 sati, nepoznati počinitelj iz skladišta električnog materijala ukrao je oko 1500 metara električnih bakrenih kablova raznih dimenzija, vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom mjeseca prosinca 2014. godine u šumskim predjelima zvanim “Trnovec” i „Siget“ nedaleko mjesta Trnovec, nepoznati počinitelj posjekao je i potom ukrao veću količinu drva za ogrijev, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Tijekom provođenja operativne akcije “Alkohol” u noći 10. na 11. siječnja, ukupno je utvrđen 21  prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena je u 00,50 sati između naselja Prelog i Otok, i to kod vozača bicikla rođenog 1955. godine, a iznosila je 1,7 g/kg., javlja http://medjimurska.policija.hr/