I PROTEKLI VIKEND OBILJEŽILE PROMETNE NESREĆE I TEŠKE KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama:

U petak, 12. prosinca oko 12.20 sati u Okruglom Vrhu, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozačica osobnog automobila pulskih registracijskih oznaka, 32-godišnjakinja s područja Međimurske županije, krećući se niz nagib pri mimoilaženju nije ostavila dovoljan razmak između svojeg vozila i vozila s kojim se mimoilazi. Zbog toga je došlo do udara u osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnjak s područja Međimurske županije, koji pri mimoilaženju također nije ostavio dovoljan razmak. Vozilom Zavoda za hitnu medicinu u Županijsku bolnicu Čakovec prevezena su oba vozača, te je liječničkim pregledom utvrđeno da je 32-godišnja vozačica lakše ozlijeđena, a 61-godišnji vozač teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U petak, 13. prosinca oko 5.50 sati, na kolniku državne ceste između naselja Donji Vidovec i Sveta Marija, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozačica osobnog automobila, 51-godišnjakinja s područja Međimurske županije, brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama, stanju i vidljivosti ceste. Zbog toga je  izlaskom iz zavoja na ravnom dijelu ceste sišla izvan kolnika i vozilom udarila u  drvo. Ozlijeđena vozačica je vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je teško ozlijeđena, te  je zadržana na liječenju. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana četiri kaznena djela “teške krađe”:

U vremenskom razdoblju od 10. do 12. prosinca, kod akumulacionog jezera na izletištu „Marina“ u blizini Preloga, nepoznati počinitelj ukrao je lancem privezan čamac, vlasništvo muškarac s područja Međimurske županije. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 13. prosinca u vremenu od 10.30 do 10.40 sati u Nedelišću, u Ulici Martina Viljevca, nepoznati počinitelj je iz torbice koju je na leđima držala ženska osoba ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom noći s 13. na 14. prosinca, u Palovcu, u Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u lovački dom gdje ukrao servise za jelo i bezalkoholna pića. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 14. prosinca u vremenu od 9 do 10.30 sati u Novom Selu Rok, u Ulici maršala Tita, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari, te ukrao razni nakit i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se 6 prometnih nesreća, od čega 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene i 3 lakše, te 2 prometne nesreće sa nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – 1 prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti prolaska – 1 prometna nesreća,
  • nepropisno mimoilaženje – 1 prometna nesreća,
  • ostale greške – 3 prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod dvojice vozača osobnih automobila, najveća u količini od 2,66 g/kg, utvrđena je kod 32-godišnjaka, sudionika prometne nesreće u Draškovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr/

pol 2