HRABRA PRODAVAČICA SUPROSTAVILA SE MASKIRANOM RAZBOJNIKU

U srijedu, 13. siječnja oko 19.05 sati u Donjem Vidovcu, Glavnoj ulici, maskirani muškarac nakon završetka radnog vremena trgovine mješovitom robom, u trenutku kada je prodavačica izlazila iz trgovine, uperio je u nju vatreno oružje i zatražio da ugasi alarm. Prodavačica je odmah posumnjala da se ne radi o pravom oružju te se pokušala suprotstaviti počinitelju, pri čemu je došlo do međusobnog naguravanja a potom je počinitelj pobjegao u nepoznatom smjeru.

U događaju prodavačica nije zadobila ozlijede, dok počinitelj iz trgovine nije ništa ukrao.

Za počiniteljem policija intenzivno traga, te moli građane ukoliko raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu [email protected], putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju.

Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

Između 8. i 12. siječnja u Donjem Vidovcu, ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključanu obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac i bankovne kartice. Potom je uz pomoću jedne od ukradenih kartica i pripadajućeg PIN broja na bankomatu podigao novac.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznena prijava  nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)