GRAĐANI DOJAVOM SPRIJEČILI POKUŠAJ PROVALE, OPLJAČKALI RIBIČE I OBITELJSKU KUĆU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se kako su 18-godišnjak i 20-godišnjak sa šireg područja Grada Čakovca, počinili kazneno djelo teške krađe u pokušaju.

Naime, u nedjelju 7. veljače oko 22 sata u Kuršancu, Glavnoj ulici, pokušali su provaliti u privatnu trgovinu mješovitom robom. Sjekirom su razbili staklo na ulaznim vratima, da bi potom odustali od dovršenja kaznenog djela.

Zahvaljujući pravodobnoj dojavi građana, policijski službenici uspjeli su obilaskom mjesta Kuršanec pronaći počinitelje, uhititi ih i privesti u prostorije Policijske postaje Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Koristimo prigodu kako bi najsrdačnije zahvalili žitelju Međimurske županije na savjesnom postupku i brzoj reakciji, koja je pridonijela hvatanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Između 8. i 10. veljače u Pribislavcu, ulici Braće Radić, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije ribičkog doma, odakle je ukrao razna alkoholna i bezalkoholna pića te bajunetu (nož koji se fiksira na pušku).

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, 6. lipnja prošle godine između 8 i 22 sata u Gornjem Hraščanu, Čakovečkoj ulici, iz obiteljske kuće ukrao je 200 EUR-a i 200 kuna.

Prema počinitelju podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave po nepoznatom počinitelju, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)