Građani budite oprezni prilikom kupovine preko interneta!

Sredinom ožujka ove godine muškarac s područja grada Čakovca, putem internetske stranice uplatio je avans u iznosu od više tisuća EUR-a, za kupovinu teretnog automobila.

Nakon što mu je prodavatelj javio da je vozilo prodano više se nije javljao, a uplaćeni novac nije mu vraćen te stoga muškarac smatra da je prevaren i događaj je prijavio.

Policija poduzima sve raspoložive mjere i radnje kako bi se počinitelj otkrio.

Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezni i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase. Posebno ako kupujete skuplje stvari od nepoznatih osoba koje vam ne ostavljaju mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenuti odgovarajući postupak. O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

(PU međimurska, foto: ilustracija)