FOTO: DVD Mursko Središće ugasio opasan noćni požar u Sitnicama – intervenciji bili prisutni djelatnici Elektre i policije

30.03.2024. [Požar smeća – Sitnice]

19,41h – Dojava putem UVI sustava

19,46h – Izlazak na intervenciju

21,16h – Završetak intervencije

Iako je prilikom dojave većina članova bila kod Crkve u pripremi za svoje dežurstvo kod čuvanja Isusovog groba, dogovorom među članova poslano je petero članova koji su svoje dežurstvo odradili na požar s dva vozila. Dolaskom na mjesto vidimo požar u razbuktaloj fazi i da je požar već zahvatio dio bandere i ulične rasvjete koja se otopila uslijed vatre i topline. Pošto je pumpa na našem vozilu u kvaru i čekamo novu, gašenju smo odlučili pristupiti preko podzemnog hidranta s 2 “C” mlaza. Nažalost zbog slabog pritiska istog, bili smo primorani pozvati cisternu iz JVP Čakovec kako bi požar što prije stavili pod kontrolu i naposljetku ugasili. Po dolasku autocisterne,  gašenju pristupamo putem 2 “C” mlaza dok se autocisterna snabdijeva vodom iz hidranta. Nakon gašenja, vršimo pospremu, a mi i autocisterna vraćamo se svako u svoje spremište. Na intervenciji su bili prisutni djelatnici Elektre i policije, te komunalni redar.

Info: Za gašenje požara utrošeno je cca 20 000 litara vode. Ovo je još jedan dokaz koliko nam je potrebno još jedno vozilo s većom količinom vode kojem se toliko nadamo, ali isto tako da se možemo snaći čak i bez pumpe i intervenciju odraditi kako se od nas to i očekuje.

Tekst i foto: vatrogasci M. Središće