FILMSKA POTJERA ZA LOPOVIMA U PEKLENICI

Da je samo trenutak nepažnje, a izgleda da je danas nepažnja ako nam kuće nisu zaključane 24 sata dnevno, dovoljan da budemo opljačkani i da nam u dom uđu nepozvani posjetitelji zorno svjedoči primjer iz Peklenice.

Tamo se u ponedjeljak 21. rujna dogodio neovlašteni ulazak u obiteljsku kuću s namjerom pljačke. Ovo ne možemo nazvati provalom jer je lopov ušao kroz nezaključana vrata, a kako se sve to odvijalo rekao nam je vlasnik kuće koji želi ostati anoniman.

„Oko 15,30 sati sin mi je otišao na nogometnu utakmicu veterana, supruga koja je bolesna ležala je u krevetu u spavaćoj sobi, a ja sam prešao grožđe u dvorištu kraj garaže koja je od kuće udaljena svega 10 metara. Ulazna vrata bila su otključana i u jednom trenutku supruga je kroz otvorena vrata sobe u kojoj je ležala čula da u hodniku netko otvara tašku u kojoj se nalazio novac, bankovne kartice i osobni dokumenti i da premeće stvari. Mislila je da je to sin pa ga je pozvala no kako nije bilo odgovora digla je glavu i kroz poluotvorena vrata ugledala nepoznatu tamnoputu osobu koja se potom žurno udaljila iz kuće. Iako teško, digla se iz kreveta i sa ulaznih vrata vidjela dvojicu nepoznatih ljudi kako bježe na cestu. Zatim je pozvala mene, a kad sam dotrčao mogao sam samo primijetiti dvojicu neznanaca kako trče u pravcu Vratišinca. Sve to su promatrala i dvojica mojih susjeda. Brzo sam uzeo auto iz garaže i zajedno sa njima krenuo u potjeru za počiniteljima jer u tom trenutku nisam znao da li su uspjeli nešto ukrasti. Zatim je uslijedila vožnja kao u nekom filmu i kada smo ih gotovo sustigli oni su skrenuli na poljski put i nestali u kukuruzištu. Shvatili smo da je daljnja potjera uzaludna te smo se vratili u Peklenicu. Sve ovo sam prijavio policiji koja je izašla na uviđaj i napravila zapisnik. Nakon detaljnog pregleda ustanovili smo da ništa nije ukradeno i da je lopov u panici kada je primijećen sve ostavio na svome mjestu. A bila je tu veća količina novaca ne samo u novčaniku nego i u jednom fasciklu koji se nalazio pored taške.“

Ovaj događaj svakako treba biti opomena i upozorenje svim građanima da u današnje vrijeme mogu biti žrtve u veoma kratkom vremenskom razdoblju i to ako kuću ostave otključanu samo nekoliko minuta.

(R. Tomanić)

SAM_2551