EKSPLOZIVNOM NAPRAVOM NA PRIVATNO PODUZEĆE – TEŠKA OZLJEDA PIJANOG BICIKLISTE

U noći s 29. na 30. lipnja u Pušćinama, Obrtničkoj ulici, nepoznati počinitelj kroz prozor ureda privatnog poduzeća ubacio je nepoznatu eksplozivnu napravu, koja je eksplodirala te pritom oštetila uredski namještaj, zidove, stakla i radijatore.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U četvrtak, 30. lipnja oko 14 sati u Grkaveščaku, dogodila se prometna nesreća u kojoj 50-godišnji vozač bicikla, upravljajući pod utjecajem alkohola, krećući se niz cestovni nagib bicikl nije držao na potrebnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, zbog čega je u zavoju sišao izvan kolnika gdje se prevrnuo i pao.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđeni vozač prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 38 i 19-godišnjaci s područja Općine Orehovica, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, u noći s 29. veljače na 1. ožujka ove godine, u poljskom predjelu zvanom “Štuk” nedaleko mjesta Ivanovec, provalili su u vikend kuću gdje su ispremetali stvari te ukrali kosilicu, motornu pumpu za vodu, razni alat, građevinska kolica i kanistar s benzinom.

Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)