EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE, PROMETNA NESREĆA S TEŠKIM OZLJEDAMA, PROVALA I KRAĐA IZ KUĆE

U četvrtak, 9. veljače oko 20.30 sati u Puščinama, Ulici Josipa Slavenskog, u obiteljskoj kući došlo je do zapaljenja plinske boce koju je potom vlasnica odnijela u dvorište gdje je eksplodirala. Očevid na mjestu događaja obavio je inspektor za zaštitu od požara i eksplozija Policijske uprave međimurske koji je utvrdio da je do eksplozije došlo zbog propuštanja plina na plinskoj boci. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Materijalna šteta nije utvrđena, dok će se o događaju podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U četvrtak, 9. veljače oko 18.20 sati u Čakovcu na raskrižju ulica Rudulfa Steinera i Sajmišne ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj 29-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je vozilom udarila u osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 23-godišnji vozač.

Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezena su oba vozača i troje putnika iz osobnog automobila kojim je upravljao 23-godišnjak. Liječničkim pregledom utvrđeno je da su lakše ozlijeđeni 23-godišnji vozač i maloljetni putnik, dok su teško ozlijeđeni 29-godišnja vozačica, te putnici 46-godišnjakinja i dijete, koji su zadržani na liječenju. U vremenu od 18.30 do 19.50 sati kolnik županijske ceste broj 2018, između Čakovca i Pribislavca bio je zatvoren za sav promet, te se odvijao obilaznim pravcima. Zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, protiv vozačice osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U noći s 8. na 9. veljače u Pribislavcu, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao novac, razni nakit, mobitele i  prijenosno računalo. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Za počiniteljima policija intenzivno traga te moli građane ukoliko raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu [email protected], putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju. Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)