EKOLOŠKI INCIDENT U MURSKOM SREDIŠĆU

Kako smo najveći neprijatelji sami sebi i prirodi oko nas dokazuje i današnji događaj u našem gradu.

Komunalnom redaru u M. Središću gosp. Belše Dragecu stigla je dojava da iz kanalizacije ispod betonskog mosta izlazi tekućina tamne boje u većim količinama. Gosp. Belše se po izlasku na lice mjesta uvjerio da iz kanalizacijskog sustava  u rijeku Muru istječe tekućina crne boje, ali koja ne spada u kategoriju ulja ili nekih drugih masnoća. Daljnjim praćenjem dolaska tekućine ustanovljeno je da se ona pojavljuje negdje na području ulice Kralja Zvonimira, pa cijelom ulicom državne ceste prema rijeci Muri gdje se sliva u nju na izlazu iz kanalizacijske mreže.

Svu pismenu dokumentaciju popraćenu slikama, gosp. Belše proslijedio je javnoj ustanovi koja ju prosljeđuje na Vodopravnu inspekciju, gdje je gospođa inspektorica rekla da će ona do kraja odraditi zadatak utvrđivanja počinitelja ovog ekološkog incidenta. O tome je  obaviješten i MUP tako da se nadamo brzom razrješenju ove neugodne situacije. Naime postoje neke indicije o mogućim počiniteljima, ali oni će se utvrditi u tijeku idućih dana.

Zaista je neshvatljivo takovo ponašanje odgovornih osoba za ovaj incident s obzirom da se  većina građana M. Središća zalaže za čistu rijeku Muru i njezin okoliš, a naročito sad kada im ona  ponovo počinje biti glavno kupalište, jer do mora i njegovih blagodati u ova današnja vremena  ne mogu svi. 

 

                                                                                              Z. Rihtarec,foto Drago Belše