Dvojica osumnjičenika pronašla sakriveni ključ obiteljske kuće te ga iskoristili za krađu nakita

I ovaj slučaj teške krađe je dobar povod da ponovno upozorimo građane na nužnost poduzimanja minimalnih samozaštitnih mjera kako ne bi postali žrtve kradljivaca

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 19-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica i 46-godišnjaka s područja grada Varaždina, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako su u ponedjeljak, 27. studenoga prošle godine (2023.) u prijepodnevnim satima u Cirkovljanu, Trgu sv. Lovre, u električnom ormariću smještenom do ulaznih vrata, pronašli sakriveni ključ obiteljske kuće te njime otključali ulazna vrata kuće. Potom su iz dnevne sobe ukrali  razni nakit, vlasništvo 73-godišnjakinje. Prilikom izlaska iz kuće, u hodniku ih je zatekla 24-godišnja rođakinja oštećene, ali pošto su joj osumnjičeni rekli kao su ušli kuću samo da se ugriju te ju pritom zamolili za nešto hrane, ispratila ih je iz kuće. Pritom im je rekla neka sačekaju ispred kuće jer će im donijeti hranu, ali nakon povratka osumnjičeni su iskoristili opisanu situaciju te pobjegli.

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

I ovaj slučaj teške krađe je dobar povod da ponovno upozorimo građane na nužnost poduzimanja minimalnih samozaštitnih mjera kako ne bi postali žrtve kradljivaca.

Jedna od lošijih navika naših žitelja, svakako je sakrivanje ključeva stana, kuće ili dr. prostorija na raznim lokacijama, npr. ispod otirača, tegli za cvijeće, kao i na drugim, ne baš skrovitim mjestima. Lopovi tako “sakrivene” ključeve mogu vrlo lako pronaći te ih potom iskoristiti za nesmetani ulazak u vaš dom. Ujedno, mnogi naši građani ostavljaju ključeve u bravi ulaznih vrata, prilikom kratkotrajnih napuštanja stana ili kuće.

Izbjegavanjem takvih navika uvelike će te smanjiti mogućnost da postanete žrtva kaznenog djela.
(PU međimurska, foto: ilustracija)