Dvojac počinio razbojništvo i tešku krađu

U petak, 27. kolovoza 2021. godine oko 15,30 sati u blizini Gornjeg Kuršanca, u predjelu zvanom „Donji Omeki“, na otočiću na rijeci Dravi, dva nepoznata počinitelja provalila su u vikend kuću gdje su na terasi pripremili razne predmete za odnošenje. U tome ih je zatekao vlasnik objekta koji je potom pokušao pobjeći, ali su ga počinitelji sustigli, fizički napali i bacili u vodu te mu ukrali ruksak u kojem su se nalazile njegove osobne stvari.. Nakon toga muškarac se otrgnuo i pobjegao na obalu rijeke odakle je zatražio liječničku pomoć. U događaju je vlasnik objekta lakše ozlijeđen.

Brzom reakcijom policijskih službenika u prostorije Policijske uprave međimurske dovedene su dvije muške osobe rođene 1996. i 2001. sa šireg područja Grada Čakovca, koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga doma i dr. prostorija kojeg koriste počinitelji, a kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom. Također je u prostorijama Policijske postaje Čakovec izvršeno i prepoznavanje oba počinitelja ovog kaznenog djela.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su osumnjičeni rođeni 1996. i 2001. počinili kaznena djela razbojništvo i teška krađa, te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U nedjelju, 29. kolovoza dovedeni su na Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu i sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu koji im je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te su predani u zatvor, u Varaždin.

(PU međimurska, foto: ilustracija)