DVOJAC IZ MURSKOG SREDIŠĆA POČINIO DJELO TEŠKE KRAĐE – 11 PIJANIH VOZAČA U AKCIJI „ALKOHOL“

Dovršenim kriminalističkih istraživanjem sumnja se da su 21-godišnjak i 26-godišnjak s područja Grada Mursko Središće te maloljetnik s područja Općine Pribislavec počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, u ponedjeljak, 11. siječnja ove godine u 18.35 sati, u Žiškovcu, ušli su  prodavaonici prehrambeno mješovitom robom iz koje su na naročito drzak način ukrali razne proizvode u vrijednosti više stotina kuna. Za dio proizvoda podmirili su račun, dok ostalu robu nisu željeli platiti.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Između 28. prosinca prošle godine i 15. siječnja ove godine u Merhatovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao televizor, pribor za jelo te razno posuđe.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u noći s 16. na 17. siječnja ove godine, proveli su operativnu akciju „ALKOHOL“.

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 22 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 11 ostalih prekršaja.

Kod vozača osobnih automobila alkohol je utvrđen u koncentracijama:

  • – od 0,00 do 0,50 g/kg – tri prekršaja,
  • – od 0,50 do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
  • – od 1,00 do 1,50 g/kg – tri prekršaja i
  • – iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja.

Također, kod jednog bicikliste utvrđen je prekršaj upravljanja u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,00 do 1,50 g/kg

Najveća izmjerena prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,25 promila, utvrđena je u Donjem Kraljevcu kod 20-godišnjeg vozača osobnog automobila, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)