Dvije prometne nesreće i tri krađe tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se dvije prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom i jedna s nastalom materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđen 34-godišnji vozač osobnog automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,98 grama po kilogramu utvrđena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u nedjelju, 11. veljače oko 10,40 sati, u Palovcu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri krađe od kojih dvije gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

1) U petak 9. veljače oko 17.45 sati u Čakovcu, na Franjevačkom trgu, nepoznati počinitelj je prišao starijoj ženskoj osobi i s ramena joj istrgnuo torbicu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec u blizini mjesta događaja zatečen je 20-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, koji je uhićen i doveden u prostorije Policijske postaje. Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da počinio opisano kazneno djelo nakon čega je uz kaznenu prijavu u subotu, 10. veljače, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

2) U nedjelju 11. veljače u prijepodnevnim satima u Sivici, Vrtnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću, gdje je ukrao razni nakit i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

3) Između 1. prosinca 2017. i 11. veljače ove godine, u Pribislavcu, Ulici dr. Vinka Žganca, nepoznati počinitelj je provalio u spremište voćnjaka, gdje je ukrao razne pesticide, alat i druge predmete.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku

KRAĐA

U noći s 8. na 9. veljače (s četvrtka na petak), u Hlapičini, nepoznati počinitelj je iz gospodarskog objekta ukrao više vrsta dasaka i druge predmete u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)