Dragovoljno predao eksplozivna sredstva i oružje, usmrtio ga vlastiti konj, potpuno izgorio radni stroj

U petak, 18. svibnja u jutarnjim satima građanin je prilikom čišćenja garaže pronašao ručnu bombu M-75 i 64 komada raznog streljiva kalibra 14,5 mm, automatsku pušku “Crvena zastava” M70AB2, četiri komada spremnika i 120 komada streljiva kalibra 7,62×39 mm te o tome odmah obavijestio policiju.

Predmete je preuzeo službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske te ih pohranio u skladište do uništenja.

Policijska uprava međimurska se zahvaljuje građaninu zbog pravilnog postupanja prilikom pronalaska i predaje oružja.

U nedjelju, 20. svibnja oko 17,55 sati u Mačkovcu, Ulici Balogovec, nažalost, smrtno je stradao 69-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, kada ga je u pokušaju zaustavljanja pregazio vlastiti konj sa zapregom.

O događaju se podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 20. svibnja oko 18 sati na nasipu rijeke Mure, nedaleko Graničnog prijelaza Goričan II došlo je do požara na radnom stroju valjku. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Goričan. U požaru je valjak u potpunosti izgorio.

Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Tijekom ponedjeljka, 21. svibnja u jutarnjim satima obavit će se očevid i kvalificirati događaj, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)