Dovršeno kriminalističko istraživanje za kazneno djelo Prijevara na štetu osobe starije životne dobi

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave međimurske sumnja se da su trojica muškaraca starosti 41, 38 i 25 godina,  ženska osoba starosti 28 godina i nepoznata muška osoba počinili kazneno djela Prijevara.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo počinili 16. prosinca 2021. godine u Čakovcu, u Travničkoj ulici na štetu osobe starije životne dobi.

Kazneno djelo su počinili na način da su najprije uspostavili telefonski kontakt s oštećenom osobom u kojem su se lažno predstavili kao djelatnici banke, a potom i kao policijski službenici koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica, a koje osobe imaju kod sebe. Uvjeravajući ga na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama od oštećenog su zatražili da radi daljnje provjere preda novac policijskim službenicima koji će doći na njegovu adresu. Ne sumnjajući u moguću prijevaru oštećeni im je predao novac, a nakon čega su se prevaranti udaljili iz kuće u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)