Direktor poduzeća iz Čakovca osumnjičen za prijevaru u gospodarskom poslovanju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, osnovano se sumnja da je 65-godišnjak u svojstvu direktora trgovačkog društva sa sjedištem u Čakovec (osnivač društva i osoba ovlaštena za zastupanje), počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je osumnjičeni znajući kako je spomenuto trgovačko društvo u neprekidnoj blokadi zbog nemogućnosti izvršenja financijskih obveza te da je pred nadležnim sudom pokrenut postupak ispitivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, krajem srpnja prošle godine doveo u zabludu i prevario 46-godišnjeg investitora s kojim je sklopio ugovor o izvođenju građevinskih radova. Prema spomenutom ugovoru osumnjičeni se obavezao da će njegovo trgovačko društvo do početka svibnja ove godine izvršiti građevinske radove na stambenoj zgradi u Rovinju. Takvim postupkom naveo je investitora da mu isplati avans u iznosu od 20% ukupno procijenjenih radova prema troškovniku, odnosno novčani iznos od oko 150.000,00 kuna, ali u dogovorenom terminu ugovorene obveze nije izvršio. Ujedno, investitora je držao u zabludi prolongirajući početak izvođenja radova uz učestala obećanja da će vratiti uplaćeni avans, dok mu se naposljetku prestao javljati.

Protiv osumnjičenog podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna podnijetoj kaznenoj prijavi.

(PU međimurska, foto: ilustracija)