Detalji prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala biciklistica

 

Danas, 11. ožujka 2021. godine oko 6,30 sati na državnoj cesti broj 208, između Trnovca i Gornjeg Hrašćana, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nažalost smrtno stradala biciklistica rođena 1960. godine.

Vozač teretnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 2001. godine, upravljajući kolnikom državne ceste započeo je pretjecanje bicikla, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Ujedno, vozač pritom nije vodio računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Uslijed opisane situacije prednjim dijelom vozila udario je u stražnji kotač bicikla, kojim je u istom smjeru upravljala biciklistica. Uslijed siline udara došlo je do podizanja biciklistice na prednje vjetrobransko staklo, a potom i do odbacivanja izvan kolnika na travnatu površinu.

Na mjestu događaja liječnica tima hitne medicinske pomoći utvrdila je kako je biciklistica u prometnoj nesreći smrtno stradala.

Očevid je obavljen uz prisustvo zamjenika nadležnog državnog odvjetnika i uz stručnu pomoć prometnog vještaka.

Zbog obavljanja očevida državna cesta između Trnovca i Gornjeg Hrašćana od 7,10 do 9,40 sati bila je zatvorena za sav promet, koji se odvijao obilaznim pravcima.

Tijelo preminule biciklistice prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec zbog obavljanja obdukcije.

Protiv vozača teretnog automobila zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)