ČUDNO DA JOŠ NITKO NIJE NASTRADAO !

Zbog radova u ulici Josipa Broza Tita u Murskom Središću već je nekoliko dana, baš na samom zavoju, zatvorena jedna traka ceste. Šaht na kojemu su radovi izvođeni okružen je prometnim znakovima i to sa čak 6 (šest) njih, a koji onemogućavaju normalno odvijanje prometa.

Većina središćanaca svakodnevno vozi tom prometnom cestom i ne postoji ni jedan među njima koji nije došao u neugodnu situaciju. Ako vozite prema centru grada pregled ceste je još solidan, no ako se krećete u pravcu Čakovca morate biti ili vidoviti ili vrlo oprezni jer postoji velika mogućnost da vas na zavoju „pobere“ kakav jureći kamion ili automobil koji dolazi iz suprotnog smjera. Pregled ceste na tom mjestu je nikakav pa u zavoj ulazite na pamet uzdajući se u čistu sreću da vam u susret ne dolazi nitko.

Danas se Muralistu obratila jedna naša čitateljica i učestali putnik tom dionicom i evo što nam je rekla:

„Jučer poslije podne vozila sam se tom ulicom kući u smjeru Čakovca. Dobro sam upoznata sa situacijom jer se u njoj nađem nekoliko puta dnevno pa uvijek pažljivo i polako zaobilazim postavljene znakove. No bez obzira na to glava vam je uvijek „u torbi“ jer jednostavno ne možete predvidjeti niti vidjeti tko vam i kojom brzinom dolazi u susret. Meni je jučer naletio kamion velikom brzinom te sam sudar izbjegla tako što sam sa svojim automobilom završila na pješačkoj stazi i skoro se zabila u ogradu kuće. Stvarno se čudim da do sada još nitko nije stradao !“ završila je ogorčena gospođa koja od danas koristi zaobilazne pravce do svoje kuće jer tako želi do nje stići živa i zdrava.

Bez obzira što se sporni šaht nalazi na tom mjestu, oni koji su ga ogradili znakovima morali su znati kakve će to probleme izazvati i potražiti neko drugo rješenje jer još uvijek netko zbog toga može nastradati. (rt)

02

03

04